Healing Beacon

Student | Seung Lee
Faculty | Keena Suh
School of Design, Undergraduate Interior Design

By revealing the possibilities of sustainably harnessing natural resources-such as sunlight, rainwater; the goal of this design proposal is to educate the community about repair/reuse and sustainability through the collection and distribution of resources with a balance between phenomenological atmosphere and mechanical technologies. The building becomes a lab where the community can engage with and learn about sustainable strategies and resources. 

The community can learn about the reuse of resources through interaction with the building and program. The users can sit, water plant, and charge thier smart devices. There is a workshop about learning how to make a recycled cushion and recycled birds in the main space, when the main central seating space is closed, which they can also take with them. 

LightHouse has been helping people to navigate destinations with lamps and lenses for a long time. The building that illuminates in dark telling people their way, or if lost, inviting them if they need assistance. Entrance.
Resiliency Lab, Main Area.
Once the community enters the East entrance they’ll see a green wall that is grown by supported sunlight from the building, and welcome signs in different languages with recycled plastic birds on the main space reflecting sunlight that is coming from the top to the ceiling. Languages are selected by demographic in the neighborhood. East Entrance.
Section showing how resources are collected and used in the building.
On top of the water storage tank, there will be a sign “H20” to indicate that they are sitting on top of the collected water. Chemical formula was chosen to reach as many people as possible since the demographic of the site is very diverse. With the grey water system, collected water will be used for the restroom and water the community garden. West Wing water tank storage.